Poolen

Bestämde mig för att bygga en en liten pool. Stolt som en Masai började jag med att gräva ett hål.

 

Byggde en gjutform för segment med radie 120 cm höjd 60cm och tjocklek 20cm. Bakre delen av poolen fick bli rak och fungera som trappsteg/sittplats. Gjöt på en extra kant på toppen så att djupet till sist blev 90 cm i cirkeldelen och 60 cm vid trappsteget. Drog in slang till in- och utlopp och drog även in plastslang till luft för bubblor. I botten lades först singel sedan frigolit och till sist armeringsnät innan bottenplattan gjöts. 

   

Härefter ett intensivt finslipande med vinkelslip och diamantskiva tills jag var nöjd med resultatet. Samtidigt byggdes poolen in med ett trädäck. Som avslutning satte jag mosaik.

  

Sammanfattningsvis var det inte lätt att bygga pool. Det krävdes mycket arbete med omfattande muskelkraft då betong och grävning är tungt. Om jag skulle göra om arbetet skulle jag valt att spika ihop en hel form och inte valt att gjuta i segment. Det var svårt att få fullständig symmetri, vilket gjorde att det var svårt att få till mosaikläggningen perfekt. All respekt till murare och plattsättare! Men jag är supernöjd med slutresultatet och vilken känsla när det blev dags för premiärdoppet!

 

Jag använde mig av:

Grovbetong, armeringsnät och frigolit från BYGGMAX

PEM-slang 32 mm (in-och utlopp) samt PEM-slang 16 mm (luftbubblor) från K-RAUTA

Rostfria ventilationsgaller från BILTEMAS båtavdelning

Rostfria skruvar från SWEDOOL

Sandfilterpump från JULA

Fix och fog från K-RAUTA

Mosaik från TILES´R US

 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)