Hockey

Under studietiden i Danmark kom jag i kontakt med Odense Ishockeyklubb som visade sig ha flertalet amatörlag för motionärer. Jag anmälde mitt intresse och vips så hade ishockeykarriären börjat i en ålder av 29 år! Spelade med två lag, Greyhounds och Yellow Chickens samt tränade med Odenses riktiga veteraner en kväll i veckan. Min danska hockeykarriär kulminerade i en match i danska Div. 2 eller Jyllandsserien, där det lyckades att att peta in två mål!

När jag flyttade tillbaka till Sverige så saknade jag hockeyn. Problemet var ju bara att alla var så förbaskat bra, det var svårt att hänga med bland alla gamla hockeyspelare!

Vad gör man då?

Jo, jag startade ett eget eget lag där i stort sett alla kunde vara med. Nivån var givetvis också därefter. De enda kraven var att man hade lite saddle-bags, kunde åka lite skridskor, fortfarande fantiserade om en NHL-karriär, drömde om att dra iväg ett slapshot och hade en brinnande kärlek till hockey samt kämpade efter sin egen förmåga. Målgruppen var i första hand oövade amatörer i åldern 30+Men som aldrig spelat organiserad ishockey.

Responsen var grym, det fanns verkligen ett behov. Folk engagerade sig och vi fixade snabbt en logga och två matchställ, ett hemma- och ett bortaställ. Hemmahallen blev Talavidhallen i Rydaholm, som snabbt döptes om till The Snakepit.

Vi försökte trots allt att spela riktig ishockey med riktig puck och full utrustning. Vi åkte på amatörturneringar i Danmark och hävdade oss relativt bra. Det blev till 7-8:e placeringar av 10-12 lag. Men vi hade sjukt kul! Vi prioriterade motion och det sociala. Jag tror att vi var det mest ironiska lag som skådats i mannaminne! Nedan en liten film om Ratteler-Snakers-Hockey-Sweden under The Golden Days in Rydaholm.

I perioden 2005-2011 var laget en del av Rydaholm skridskoklubb (RSK) men fr.om säsongen 2011/2012 flyttade laget in till Växjö och jag valde att sluta som lagledare. Ryktet säger att laget fortfarande existerar (2020).

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)